+ Konuyu Yanıtla
3 sonuçtan 1 --- 3 arası gösteriliyor

Konu: Gelecekte nasil bir akcakese istiyoruz ?

Zeki Akcabey Zeki Akcabey Zeki Akcabey Zeki Akcabey Zeki Akcabey üyesinin avatarı
    Giriş Tarihi
    09.10.2006

Varsayılan Gelecekte nasil bir akcakese istiyoruz ?

Gelecekte nasil bir akcakese istiyoruz yazi dizim icin lütfen tiklayip (yani cikan linki tiklayin) okuyun. Bu fikirleri kendi aramizda tartisalim. Görüslerinizi forum yada sitede bizle paylasin.

Bir dönem oldugu gibi "lütfen ve tekrar lütfen" tartislamalari köyümüze hizmet veren muhtarimiz ve AGA dernegimiz noktasina cekmeyelim. Ikisindende Allah razi olsun.

Benim ögrenmek istedigim sizler sahis bazinda köy icin neler yapacaksiniz.

Yani örnegin bir cesme yaptirmak istiyormusunuz. Köy genclerine burs verecekmisiniz. Köyde internet kahvesi acmak, agaclandirma yapmak, köye turist getirmek gibi düsünceleriniz varmi. Calistiginiz kurumda kilit konumdaysaniz, bu kurumun destegini köye nasil cekeceksiniz. Nasil bir sivil inisyatif olusturup köye hizmet vereceksiniz.

Bunlari bizle paylasin.

Tesekkürler.

Not : Tekrar ediyorum. Medeni bir tartisma bekliyorum. Insanlar satasan, sahis bazinda yapilan bir tartisma silinecektir. Bunu istemiyorum.

Sonu cak ve cekle biten, filan falanda sunu yapmadi gibi mazide kalan seyleri tartismayacagiz. Gelecekte ne yapacagiz, daha önemlisi siz sahis bazinda nasil elinizi tasin altina koyup, risk alip , kariyer ve paranizi bu ugurda harcayip köy icin ne yapacaksiniz onu ögrenmek istiyorum.
    Ankaradaki durum icin ilerde ayri bir tartisma yapacagiz. Yani simdi sadece akcakeseyi tartisiyoruz.

Kendimden örnek vereyim. Kültür evi projem devam ediyor. Bunu bir sekilde sonuclandiracagim. Cöp deposu projemde tam gaz gidiyor. Ilgili kisi ve makamlarla hala temas halindeyim. Dedecamina direk dikmektende vazgecmis degilim. Köy yollarinin yapimi icin il özel idaresi ve AGA dernegimizle hala temastayim. Yardim talep ettigim güdül belediyesi meseleyi kavrayamadi.

Hepsinide Allah (makamlar ve köylü) müsade ederse yapacagim.

Haydi Bismillah.
    Bu mesaj " 21.12.2008 " saat 14:59 itibariyle Zeki Akcabey tarafından düzenlenmiştir...
    Fikrinde samimiysen acik adinla ve acik alninla belirt, yoksa sükut et.

ess.musti ess.musti ess.musti ess.musti ess.musti ess.musti ess.musti ess.musti üyesinin avatarı
    Giriş Tarihi
    08.10.2006

Varsayılan --->: Gelecekte nasil bir akcakese istiyoruz ?

Her zaman dediğim gibi köylülerim içim yapılacak tüm işlerde tam desteğim ve üzerime düşen tüm görevleri kabul ediyorum.
    Ayırt etmeden her türlü görüşünde dinlenilmesi halinde çok başaralı işler olacağınıda umut ediyorum.
    caksız, ceksiz

1- Köyümüzün ulaşım açısından yol problemi mevcuttur. aldığım duyumlar kadarı ile aşağı mahalle ve yukarı mahalleye en ideal yol yapılacak alanda hemşehrilerimizin arazilerinden seve seve pay verdikleri yanlız bir hemşehrimizin karşı çıkması neticesinde yolun açılamadığı söylenilmektedir.Bu hemşehrimiz hak sahibi olduğu için haklıdır saygı duyarım ama işin maddi ve manevi mahiyeti kendisine detaylıca anlatılarsa ben ikna olacağı kanaatindeyim ,yok olmadı arsa bedeli neyse tesbit edilir yola katılacak alanın nakti bedeli köy bütçesinden kendisine ödenir ve kamulaştırma yapılmış olur.

2-Köyün merkez yerleşkesinden ziyade yeni yerleşim alanının, yani yeni yapılan evlerin ana yola yakın arazilerimize, yani çay kenarına yakın yapılması ve orada akçakese köyüne bağlı bir yeni mahalle oluşturulması,böylelikle köyümüzün kendini daha iyi tanıtabilecek bir vizyona sahip olması gerektiğini düşünüyorum.

3-Sazakta veya yaylada düşünülen tören veya toplantı alanının yerinin tesbiti köy tüzel kişiliği adına yani Muhtarlık adına kamulaştırılması,temsil misal eğer sazakta Düzenli bir tören alanı olacaksa Kuran kursu binasındanda isitifade edilerek bir çeki düzen verilmesi ,beton bir zemin üzerine sabit direklerle sıra kamelyalar yapılması,

4-Geçen seneki organizasyonda futbol sahası olarak kullanılan alanın eğerki sahibi varsa ikna edilerek kamulaştırılması,Güzel bir zemin çalışması yapılarak çimlendirilmesi,profesyonel ölçülerde kaleller yapılması etrafına metal aksam basamaklı tribün yapılması,etrafın çelik örgü tellerle çevrilmesi,bir köşeye dinlenme ve sporcu odalarının yapılması.

5-Yapılacak köy müzesinden yerli halkımız için ücret talep edilmemesi ki biz bunu Ankara ya gittiğimiz müze ziyaretlerindede gayet bariz bir şekilde müze yetkilileri ile tartışıyoruz .Benim insanım kendi kültürünü öğrenmek için müzeye gittiği zaman kapıda bir biletçi görünce bundan soğuyor.En azından köy dışından gelecek yabancı kafiller için adam başı cuzi bir miktar ücret talep edilmesi.

6-Köy muhtarı ile koordinasyon ve temasa geçilebilmesi için sayın muhtarımıza bilgisayar işletmenliği öğretilmesi ve muhtarlık adına bir bilgisayar alarak gerekli internet aboneliğin yapılması.yani bu vesile ile Ankarada ikamet eden hemşehrilerimizin Köy muhtarlığı ile ilgili işlerinin web ortamından uzaktan yardım ile giderilmesi hedeflenmiş oluyor ,yada köyden bi haber kaldığımız gelişmelerin sayın muhtarımız tarafından e.mail veya mesajlarla bildirilmiş olması hedefleniyor.

7- Dernek,Kooperetif,Muhtarlık veya herhangi başka bir isim adı altında Akaçekese köyünde bir zekat toplama sisteminin geliştirilmesi.Cihan Hükümdarlığı Osmanlı İmparatorluğu Zekat sistemini hayata koyması sonucu sosyal yardımlaşmayı entegre etmiştir. Buradaki maksat köyümüzde maddi durumu iyi olan ve düzenli olarak zekatını veren hemşehrilermizin Dernek,Muhtarlık,Kooperatif veya daha başka gruplara güven duygusu ve samimyet içerisinde vermesi.

Peki bu Zekat sisteminde kullanılacak paralar ne olacak ? gibi bir soru akıllara gelebilir ve gelmiştir zaten

a-) Köyümüzde gelir seviyesi düşük olan ailelerimizin tesbiti ve bunlara açıktan beyan etmemek sureti ile aylık gıda veya yakacak yardımı

b-) Yüksek öğrenimde okuyan akçakeseli gençlerimize burs yardımı.

c-) Köyümüz camilerinin,aş evinin,sağlık ocağının,çeşmelerinin,su depoalrının tadilat ve bakım giderleri

d-) Ankarada veya köyde ikamet edip ankarda eğitim gören sevgili gençlerimizin yüksek öğrenime hazırlığı veya derslerine yardımcı olabilmek açısından Ankara da tesis edilecek lokal gibi bir mekanda öğretmenler veya gönüllü eğitmenler tarafından
    ders verilmesinin sağlanması

Hedeflenmiş olacaktır.

Saygı değer hemşehirlerimizde birbirlerine karşı güven duygusu ve samimi destekler olursa köyümüz düşlenilen her gerçeği yapacak bir potansiyele sahiptir yeterki birbirimize güven duyalım ve destekçi olalım.

Baştada söylemiş olduğum gibi üzerime düşen her görevi ve desteği kayıtsız şartsız performansım ve imkanım oranında göstermeyi taahhüt ediyorum.

Saygı ve sevgilerimi sunarım.
    Bu mesaj " 21.12.2008 " saat 12:10 itibariyle ess.musti tarafından düzenlenmiştir...
    SATMADIK DAVAYI , SATMADIK DOSTLARI. BU ÖMRÜ HELAL YAŞADIK...

Zeki Akcabey Zeki Akcabey Zeki Akcabey Zeki Akcabey Zeki Akcabey üyesinin avatarı
    Giriş Tarihi
    09.10.2006

Varsayılan --->: Gelecekte nasil bir akcakese istiyoruz ?

Allah razi olsun.

Tüm genclerimizdende buna benzer bir gayret bekliyoruz.

Insallah calismalarimiz bir sonuca ulasir, daha dogrusu ulsmak zorunda.

Not : Su an köy sitesi ana sayfasinda teknik bir ariza var . sayfayi yeniden kurmaya calsisiyorum.
    Affiniza siginirim.
    Fikrinde samimiysen acik adinla ve acik alninla belirt, yoksa sükut et.

+ Konuyu Yanıtla

Aktif üyeler

Aktif üyeler

Aktif üyeler: 1 (Kayıtlı üye: 0, Misafir: 1)