Degerli hemserilerimizin kurup calistirdigi isletmeleri burayi tiklayip ögrenebilirsiniz (tarafimca bilinenler).
Bizler ayni köyün ve yörenin insani olarak aramizdaki ekonomik baglarida hemserilik bagi gibi güclendirmek ve güclü kilmak zorundayiz.
Örnek verecek olursak boyaya ihtiyaci olan ayhan yamana , sihhi tesisat fayans vs. ihtiyaci olan rasim emreye , emlak konusunda sorunu olan ibrahim karakasa danisabilirler.
Zamanimizda insanin ticari isletmesini web ortamina tasimasi artik bir zorunluluk olmustur. Bu meseleyi anlayan hemserilerimiz web sitelerini zaten coktan kurdular.
Bu isten anlamayan, maddi gücü yetmeyenler icinde forumumuz üzerinden (üye olduktan sonra) ufak captada olsa bir ticari site kurma imkani verilmektedir.
Üzücü olan forumumuzun bu yönde ücretsiz hizmet vermesine ragmen, degerli hemserilerimizin sirketlerinin reklamini burda yapmamasi, web adresi olmayanlarin burda kendilerine ufakta olsa bir ticari sayfa hazirlamamalari.
Rahmetli babamin mezarinin yapilmasi olayinda bu isin önemin bir daha anladim. Yurt disinda olmam hasebiyle mermerciyle model konusunda anlasamadik. Kendisinden bana web sayfasini vermesini ,ordaki resimlere baktiktan sonra secim yapip siparis verecegimi söyledim.
Fakat sirketin bir web sayfasi yoktu. Yani ne ürettikleri görmek mümkün degildi. Bu insanlar bana örnek mezarlarin resmini cekip maille göndermekten acizdiler. Sonucta onlari foruma üye ettim, cektikleri resimleri buraya yerlestirdik, hem onlarin bir web sayfasi oldu hemde bende modelleri görebildim.
Meseleyi toparlarsak :Derin saygi ve hürmetlerimle. Akcakese köy sitesi admini zeki akcabey.
- Ticarethanemiz icin bir web sayfasi kuralim (bakkal dükkani olsa bile)
- Buna gücümüz yetmiyorsa foruma üye olup , ad, adres, ürün, tel, mail adresi vs verip, ürünlerimizden resimler koyarak mallarimizi tanitalim.
- Her türlü hizmet ve mal temininde önce hemserilerimizi gezelim
- Ticarethanemizin varligini köy sitemize bildirip, ekonomi bölümüne kayit ettirelim
Not : Bu olay tüm kirmir vadisi köyleri icinde gecerlidir. Yani diger köyden hemserilerimizin ne yaptiginida bilmiyoruz.
Eger bu olayi bir cözebilsek, cok güzel ticari iliskiler kuracagimizdan eminim.

Alıntı Yaparak Cevapla