+ Konuyu Yanıtla
Toplam 2 sayfada 1 1 2 SonSon
15 sonuçtan 1 --- 10 arası gösteriliyor

Konu: Site Aktüel

Zeki Akcabey Zeki Akcabey Zeki Akcabey Zeki Akcabey Zeki Akcabey üyesinin avatarı
    Giriş Tarihi
    09.10.2006

Varsayılan Site Aktüel

Akcakese köy sitemiz ana sayfasinda, köyümüz, hemserilerimiz, ülkemiz ve ülke insanimizi ilgilendiren aktüel konular kapak yazisi olarak verilecektir.

Agirlik cevre, teknik, hukuk, ekonomi, insani gelisim gibi genel kültüre yönelik konularda olacaktir.

Böylelikle sayin hemserilerimiz bu konular hakkinda bilgilendirilecek , ayni zamanda onlarinda bu konularda fikir beyan edip, aktif katilmalari saglanacaktir.
    Konular bu yaziya cevap olarak buraya eklenecektir.

Saygi ve hürmetle.
    Fikrinde samimiysen acik adinla ve acik alninla belirt, yoksa sükut et.

Zeki Akcabey Zeki Akcabey Zeki Akcabey Zeki Akcabey Zeki Akcabey üyesinin avatarı
    Giriş Tarihi
    09.10.2006

Varsayılan --->: Site Aktüel

Degerli akcakeseli hemserilerim, kardeslerim, büyüklerim, kücüklerim.

Dünyamiz hizli bir dönüsüm icinde. Daha düne kadar 3. ligde oynayan ülkeler (hindistan, cin, güney kore vs.) gibi ülkeler 1. ligi zorluyor yada cikmis durumda.

Bu noktada genelde türk insaninin özelde akcakeselinin ve akcakesenin konumu ne olacak.

Su nokta kacinilmaz. Kendimizi gelistirmek ve degistirmek zorundayiz. Bu temel degerlerimizin (ülke sevgisi, devlete baglilik ve saygi, din , kültürel olgu) bir yana birakilmasi demek degil. Zaten bunu böyle yaparsak gelismeyiz, soysuzlasiriz.

O halde degisim iki kanatta olacak.

1) Insani degisim
    2) cevresel degisim

Bunlar birbirinden ayri olan seyler degil. Insan kendini degistirdikce, elde ettigi bilgiyle tabiki cevresinide degistirecektir.

Bu isin farkina varan milletler köy kasaba ayird etmeyip , köylerinide, sehirleri kadar degistirmislerdir. Örnekleri burdan arastirilabilir.

Yani burda amac göcü engelleyip, insanin dogdugu yerde doymasinida saglamaktir. Bu ise ancak egitim ve aci bir calismayla olmaktadir.

Bu bazda akcakesemizde neler yapilabilir.

Bu konuda sizlerin görüsünü almak icin bir tartisma baslattim

http://www.atayurdu.net/showthread.php?t=7407
    http://www.atayurdu.net/showthread.php?t=10920
    http://www.atayurdu.net/showthread.php?t=6973

Ayrica neler yapabiliriz cesitli yazilarimda dile getirdim

http://www.atayurdu.net/showthread.php?t=7006
    http://www.atayurdu.net/showthread.php?t=7008
    http://www.atayurdu.net/showthread.php?t=7007
    http://www.atayurdu.net/showthread.php?t=4668
    http://www.atayurdu.net/showthread.php?t=10923

Cevre koruma

http://www.atayurdu.net/showthread.php?t=6694
    http://www.atayurdu.net/showthread.php?t=4634

Müze ve kültürevi

http://www.atayurdu.net/showthread.p...7206#post27206
    http://www.atayurdu.net/showthread.php?t=5565
    http://www.atayurdu.net/showthread.php?t=7697

Tersine ve caga uymayan gelismeler
    http://www.atayurdu.net/showthread.php?t=7339

Demekki 1. lig bizi beklerken biz hala dar görüsle 3. ligde kalmak istiyoruz. Bunu köyde gelismenin engellenmesi sudan sebebiyle aciklamak mümkün degildir. Zira devekusu gibi kafayi kuma sokmak, birilerinin kumun üstünde kalan gövdenize zarar vermesine engel olmaz.

Bu bazda basit su sorulari sorup cevap arayalim :

1) Köyümüzün alt ve üst mahallerini birbirine baglayan bir yol henüz yok.
    Bahceler arasi mevkiinden gecmesi uygun olan yol, dargörüslülük sebebiyle sürekli engelleniyor.
    Peki yukari mahallede bir yangin cikip, itfaiye gelemeyip, insanlar ölse , yol icin toprak vermeyenler hicmi vicdan azabi cekmeyecek
    2) Köy ici yollarinin yapimi , gene bilakis sürekli köyde yasayanlarca engelleniyor. Meshur, bahce duvarini sürekli disari iteleme taktigiyle, evvelden kamyon gecen yollar , simdi essek gecemez durumda.
    Genis ve düzenli bir yolla, insanin evinin önüne kadar arabasindan inmeden gelebilecegini anlamamak icin hangi zekasal seviyede olmak gerek.
    3) Köyde tarimin bitmesi neticesi, evvelden bag olan yerler yavas yavas daga dönüsüyor.
    Cevre koruma yönünden bakilinca pozitif gibi görünen bu olay esasinda kendi topragimiza ne kadar deger verdigimizin bir göstergesi. Yani sifir. Zira hem bu topraklari degerlendirip hemde cevreyi korumak mümkün
    4) Su problemi
    Durum gösteriyorki, eskiden oldugu gibi merkez depodan herkese su vermek artik hayal. O zaman her vatandasin kendi özel deposunun yaptirip , cebinden ödeyerek doldurmasi alternatifinden baska care kalmiyor. Zira sonda calismalarindan bir netice alinmis degil. Bu bazda hala " su yok " türü bagirtilar, köy gerceklerinin henüz kavranmadigini gösteriyor.
    5) Cöp ve kanalizasyon problemi
    Atalarimizdan aldigimiz tertemiz topraklari, attigimiz pisliklerle cernobile cevirdik. Rahmetli sadi amcamin temelini attigi kanalizasyonu gelistirip daha ileriye götüremedik. Aksine atik suyu icme suyuna katip, hastaliklara kapi actik.
    6) Imar planinin eksikligi
    Evet türkiyedeki sistemde köy köydür imar plani olmaz. Öylemi. Hayir öyle olmak zorunda degil. Köylü bir mühendislik bürosunu bu isle görevlendirip özel parselasyon yaptirabilir. Bu arada tüm arazi anlasmazliklari ortadan kaldirilip, yeni yerlesim ve sanayi alanlari hizmete acilabilir.
    Yani hersey bir istek ve inanc meselesi

7) Hala bir köy gelisim konsepti ve planinin olmamasi
    Bu noktda acinacak durum, insanimizin böyle bir konseptin olmasi gerektigi dahi bilmemesi. Yani tipik cadir medeniyeti zihniyetiyle böyle gelmis böyle gidere devam edip, islerin planli olarak vakti gelmeden önce degil, Vakti gectikten sonra alel usül yapilmasi
    Böyle bir konsept neler icermeli :
    a) önce imar plani
    b) Eski köyün korunup islah edilmesi. Yani cok önemli ve tarihi bir kac ev disinda , imar plani dahilinde köyün icini kapatan evlerin göcürülüp , yeni yesil alan ve yol acilmasi
    c) b bendine mukabil toprak kaybeden hemserilerimize, yeni bir yerlesim alani acilip karsiliksiz toprak verilmesi
    d) Su, cöp, kanalizasyon icin cözümler
    e) Kültürel faaliyetler icin, köy konagi , müze ve kültür evi bunun icinde cocuk ve genclik lokali
    f) Köye yakin bir mekanda ufak endüstriye dayali is alanlari acilmasi
    g) Köyün degisik yerlerinde cocuk ve dinlenme parklari acilmasi
    h) Köyün turizme acilmasi
    Bu manada sadece köyü degil, yöre köyleride icine alan bir konseptin olusturulmasi
    Bunlari akcakesede turizm babinda anlattik

Su konusunda insanlarin tutumunu söyle özetleyebiliriz:

1) Ben hic para harcayip yatirim yapmiyayim
    2) Birileri sürekli ugrasip köye bir sekilde su getirsin
    3) bende bu sudan iceyim, bahcemi sulayayim

Yemezler. Biraz kaba olacak ama buna --> "sür esegini nigdeye " derler.

Enteresanki su icin sürekli bagiranlar, köydeki her türlü gelismeyede (yol, müze vs. ) karsi olup yada duyarsiz kalanlar, hatta engelleyenler.

Yani mentalite :

a) Köy bir canli müzedir, böylede kalmalidir.
    b) Benim yasamimi sürdürecegim kadar alt yapi olmalidir. Daha fazlasi zararlidir.
    c) Bunu birileri benden para istemeden bedavadan yapsinlar
    elektrigim olsun, suyum olsun vs. Bende caminin önünde sirikta oturayim
    d) Köy degismesin
    e) Yabanci gelmesin
    f) Müze, kültür evi,sanatsal ve kültürel gelisme olmasin
    g) Cocuklari ve gencleri odaya sokmayin. Hatta mümkünse köye bile sokmayin.
    h) Aman benden cöp parasi istemeyin. Dereler ne güne duruyor. Biz cöpümüzü su ana kadar hep derelere döktük. Nasil olsa parada isteyen yok.

Ama genede ben bu basiretsizlikler icinde iptidai bir sekilde yasayayim.

Dogru sen yasamak isteyebilirsin ama biz artik böyle yasamak istemiyoruz.

Bu köy sadece son dönemlerini bir sekilde gecirmek isteyenlerin mekani degil, tüm akcakeselilerindir. Yani hem gencimizin, hemde besikteki yavrumuzun.

O halde köyü onlarinda rahatca yasayabilecegi bir köye dönüstürmek gerek. Bunun icin icap eden altyapiyi hazirlamak gerek. Projeler hazirlayip devlet dairelerini asindirmak gerek.

Bu bazda el ele verip hep veraber bir seyler yapmak zorundayiz.
    Bu mesaj " 27.05.2008 " saat 07:23 itibariyle Zeki Akcabey tarafından düzenlenmiştir...

Durmus Aslıyüce Durmus Aslıyüce Durmus Aslıyüce üyesinin avatarı
    Giriş Tarihi
    03.06.2007

Zeki bey,
    ellerine sağlık, her şeyi güzel bir şekilde dile getirmişsiniz,
    insanların umursamazlığı, sanki o köyde kendisi yaşamıyormuş gibi davranış biçimleri, ve karşısındaki komşusunun hak ve hukukuna, ne kadar saygı gösterildiği,
    benim için önemli olan benim hayatımdır, egoistce bir düşünce yapısı, ben rahatça kendi arabamla kapımın önünü kadar gidebileyim, ötekiler beni ilgilendirmez düşünce tarzı,
    kendi bahçesini genişlettiği için, diğer sessiz kalan kesimlerin haklarının gasp edilmesi, ve köyde bunları yapanlara karşı herhangi bir şekilde ses çıkarılmaması, bana dokunmayan yılan bin yaşasın düşüncesi, o yılanın bir gün kendinede gelebileceğinin düşünülmemesi,
    malesef köyün o kadar büyük problemleri varki, bunlar çok ciddi bir şekilde ele alınması gereken problemler, bu problemleri çözmeye yönelik çalışmaları, ve çalışacak şahısları desteklemek gerekiyor.
    Bu mesaj " 15.06.2008 " saat 15:04 itibariyle Durmus Aslıyüce tarafından düzenlenmiştir...
    Dedikodu Makinası’nın çalışması için, ona malzeme taşımayalım.

Giriş Tarihi
    09.10.2006

Giriş Tarihi
    09.10.2006

Degerli arkadaslar

Buraya kullanim alanlarina göre hazirladigim logolari ekledim. Eksik olanlar konusunda bana yardimci olabilirsiniz

http://www.atayurdu.net/showthread.php?t=12350

Giriş Tarihi
    09.10.2006

25.07.08 19:26 Mustafa ÖZKAN

Tüm Akçakeseli hemşehrilerimin mübarek cumalarını kutlarım
    Cenabı Allah hayırlara vesile kılsın.

1-9 Ağustos 2008 tarihleri arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığınca organize edilen Büyük Ankara Festivali Düzenlenecektir.
    Pek çok ünlü sanatçı ve konukların sohbet ve söyleşilerinin olacağı ve Ankara tarihi ve kültürünün yanı sıra ekonomik ve sosyal Faaliyetlerin sergileneceği sergiler ve eğlencelerin bulunduğu Festivale katılmanızı Ankarada bulunan ve vakti olan hemşehrilerimize

Giriş Tarihi
    09.10.2006

18.08.08 13:02 PLATİN MEDİKAL SEFO SAĞLIK

DÜN GEÇRİMİŞ OLDUĞU KAZA SONUCU BACAĞI KIRILAN VE ANKARA MATATÜRK EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE TEDAVİ GÖREN SAYIN AGA DERNEK BAŞKANI BAHTİYAR ATİK BEY E GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ SUNARIZ

--------------------------------

Degerli baskanimiz sayin bahdiyar beye en derin gecmis olsun dileklerimizi iletiriz.

Yüce rabbim bir an önce eski sagligina kavustursun.

Zeki Akcabey

Giriş Tarihi
    09.10.2006

Köydeki kati cöpler konusunda il cevre müdürlügüne yaptigim müracaattan olumlu bir cevap aldim. Bu cevaba göre cöpler toplanip tasinacak. Ne zaman baslayacaklari söylenmemis ama baslayacaklar. Haydi hayirlisi.

Ayrica kanalizasyon ve atik su aritma islemine el atilacak.

Kültür bakanligina yaptigim müze, kültür evi ve köyde sportif ve sosyal faaliyetler icin müracaatta bulundum. Henüz cevap gelmedi.

Valilikten kesin cevap geldikten sonra tüm hemserilerimi konstruktif bir calismaya davet ediyorum. Detayda takilmayalim. Bu isler tek kisinin calismasiyla cözülecek seyler degildir.

Yapalimmi yapmayalimmi, nasil yapalim vs. mantiksiz tartismasi dönemi bitmis, ortak calisma dönemi baslamistir. Kendimizi buna göre ayarlayalim.

Tüm akcakeseli hemserilerime duyururum.

Yasasin akcakese ve akcakeseliler. Ve tabiki tüm türkiye.

Saygi ve hürmetle

Zeki Akcabey
    Bu mesaj " 07.09.2008 " saat 07:24 itibariyle Zeki Akcabey tarafından düzenlenmiştir...

ess.musti ess.musti ess.musti ess.musti ess.musti ess.musti ess.musti ess.musti üyesinin avatarı
    Giriş Tarihi
    08.10.2006

Köy hizmetleri Alt yapısı hazır olmayan köylerde Alt yapı temini sağlıyormu ?

Bildiğim kadarıyla bizim köyün Alt yapısı hazırlanmış durumdaydı tabii şu an ne durumda bilemiyorum .

Eğer iş Köy hizmetlerine müracaatla olacaksa yani mürcaat yeterli geliyorsa Muhtar Hasan dayının elienden bir başvuru dilekçesi alıp onunla müracaat etmemiz lazım.
    şahsi müracaatlar kabul edilmiyor bildiğim kadarıyla. Köyde ki Mülkü Amir Hasan dayı olduğu için .

Hasan dayıyı ikna edecek bir kişiye ihtiyacımız var gerçi Hazım ağabeyle beraber olsaydık gene ikna ederdikte o Almanyada ben Ankarada. :)

yani ikna seanslarını biz yapamayacağız maalesef. :)
    SATMADIK DAVAYI , SATMADIK DOSTLARI. BU ÖMRÜ HELAL YAŞADIK...

Giriş Tarihi
    09.10.2006

Mustafacigim

Yaziyi dikkatli okumamissin.

Dilekce verelim demedim, müracaatimi yaptim ve olay cevre müdürlügü üzerinden valilige intikal etmis durumda.

Yani cevre müdürlügü, benim yapmis oldugum müracaat üzre valilige dilekce vermis durumda.

Hasan dayiyla ilk etapta bir alakasi yok.

Valilikten cevap gelip Is basladiktan sonra hepimize is düsüyor. Tabiki hasan dayiyada. AGA yada , akcakeseli genclerede.

Kisacasi baslangic yapildi, is resmilesti ve biz su an beklemedeyiz.

Saygi ve hürmetle.
    Bu mesaj " 07.09.2008 " saat 07:40 itibariyle Zeki Akcabey tarafından düzenlenmiştir...

+ Konuyu Yanıtla
Toplam 2 sayfada 1 1 2 SonSon

Aktif üyeler

Aktif üyeler

Aktif üyeler: 1 (Kayıtlı üye: 0, Misafir: 1)